Η τροχαία Κορινθίας στο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρής

“Κανόνες Οδικής Ασφάλειας για τους Πεζούς”

Περπατώ με ασφάλεια στον δρόμο!!!
Περπατώ με ασφάλεια στον δρόμο!!!

Αγαπητή σχολική κοινότητα,

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε εκπροσώπους από την Τροχαία, οι οποίοι προσέφεραν στους μαθητές μας σημαντικές πληροφορίες για την οδική ασφάλεια. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε ενήμεροι και εκπαιδευμένοι για τους κανόνες που αφορούν την κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους. Σαν απόκριση σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας για τους πεζούς.

  1. Χρησιμοποιείτε τα Πεζοδρόμια: Όταν είναι διαθέσιμα, περπατήστε πάνω σε πεζοδρόμια. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, περπατήστε προς την κυκλοφορία, μακριά από τον δρόμο.
  2. Προσοχή στην Οδική Σήμανση: Μάθετε τα βασικά σήματα και σημάδευση στους δρόμους. Τα σήματα βοηθούν στην ασφαλή κυκλοφορία.
  3. Κοιτάξτε Αριστερά και Δεξιά: Πριν διασχίσετε έναν δρόμο, πάντα κοιτάξτε πρώτα αριστερά και μετά δεξιά. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
  4. Χρησιμοποιείτε τα Φωτεινά Ρούχα: Ειδικά τη νύχτα, φροντίστε να φοράτε φωτεινά ρούχα ή ανακλώμενα αντικείμενα για να είστε ορατοί στους οδηγούς.
  5. Μην Χρησιμοποιείτε Κινητά ή Ακουστικά: Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, αφήστε στην άκρη τα κινητά τηλέφωνα και τα ακουστικά για να είστε πλήρως επικεντρωμένοι στο περιβάλλον σας.
  6. Σεβασμός στους Άλλους: Σεβαστείτε τους συνοδηγούς και τους κανόνες κυκλοφορίας. Καλή συμπεριφορά στο δρόμο διασφαλίζει την ασφάλεια όλων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτούς τους κανόνες κατά τη διάρκεια κάθε περιπάτου. Η οδική ασφάλεια είναι κοινή ευθύνη όλων μας. Ευχαριστούμε την ομάδα της Τροχαίας για την εκπαίδευση των μαθητών μας σε αυτά τα σημαντικά θέματα.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρής