Εθελοντές του ΕΚΑΒ Κορινθίας στο σχολείο μας !

Οι πρώτες βοήθειες στο σχολείο μας !!
Η γνώση σώζει ζωές !!!

Σημαντική Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες από Εθελοντές του ΕΚΑΒ

Σήμερα, 23 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης βίωσαν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Εθελοντές του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν μια δυναμική προσομοίωση πρώτων βοηθειών, με στόχο να εκπαιδεύσουν τους μαθητές για τη σωστή αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στιγμιότυπα από τη Δράση:

  • Αναζήτηση Παλμού και Αναπνοής: Οι εθελοντές δίδαξαν στους μαθητές πώς να ελέγχουν παλμό και αναπνοή, προσφέροντας βασικές γνώσεις για την κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης.
  • Προστασία από Πνιγμό: Με εκπαιδευτικές τεχνικές και σαφήνεια, οι εκπαιδευτές παρουσίασαν πώς να προστατεύονται και πώς να αντιμετωπίζουν καταστάσεις πνιγμού.
  • Σημαντικό Μάθημα: Οι μαθητές απέκτησαν βασικές γνώσεις που μπορεί να καθορίσουν τη διαφορά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα, η εκπαιδευτική διαδικασία ενίσχυσε το αίσθημα αλληλεγγύης.

Ευχαριστίες προς τους Εθελοντές: Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους εθελοντές του ΕΚΑΒ, κα Μανωλάκη Αικατερίνη και κο Τσουγκαρή Ευάγγελο, που αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να μας καθοδηγήσουν στον κόσμο των πρώτων βοηθειών. Η πολύτιμη εμπειρία που αποκομίσαμε θα μας συντροφεύσει για πάντα.

Ασφάλεια Πάνω Απ’ Όλα: Τα μαθήματα που πήραμε σήμερα αποτελούν ασφαλιστικό μέτρο για την ατομική μας και την ασφάλεια των παρακείμενων μας. Το μέλλον είναι πιο ασφαλές όταν είμαστε προετοιμασμένοι.

Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε μια κοινότητα που προσέχει και εκπαιδεύεται για την ασφάλειά της. Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε και να μαθαίνουμε, προκειμένου να είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε κατάσταση.

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρής